דיאטת נקודות

שיטת הנקודות של שומרי משקל

שיטת הנקודות היא המבנה שעל פיו פועלת דיאטת שומרי משקל. לכל המעוניין להרזות על ידי דיאטה זו, מוקצבת כמות נקודות יומית שבהן מותר להשתמש בכדי לבנות את התפריט היומי.

כל מאכל, גם המשמין ביותר, שווה מספר נקודות מסוים. לכן, לכתחילה אפשר למשל להשתמש בנקודות בכדי לאכול שני סופגניות מלאות בריבת חלב. אלא שאז הנקודות היומיות שלכם יגמרו, ויהיה אסור לכם לאכול במשך שאר היום. לכן, כמוון שהדבר הנכון הוא לבנות תפריט יומית מראש, שתכלול את כל הדרוש לתזונה נכונה במסגרת כמות הנקודות שברשותכם.

יש לך ספק או שאלה לגבי התפריט? צריכה עזרה בדיאטה? פשוט לעשות לייק ולשאול! באתר תפריט דיאטה אנחנו רוצים לעזור לך!

שיטת הנקודות - חישוב הניקוד האישי

הניקוד שניתן לכל אחד משתנה על פי כמה גורמים: משקל, גובה, גיל, מין, רמת פעילות גופנית, ובמקרה של אישה שילדה, תקופת ההנקה.

לדוגמה, אישה בת 35, גובה ממוצע, ומעט משקל עודף, תקבל לפי שיטת הנקודות של שומרי משקל כ 27 נקודות יומיות. מלבד לנקודות אלה, ניתנות נקודות "תוספת" שבועיות, אשר מטרתן לאפשר לכם לחרוג מהתפריט היומי במועדים מיוחדים. ניתן להשתמש בתוספת זו ביום אחד, או לחלק אותה לאורך השבוע.

חשוב ומומלץ להשתמש בכל הנקודות שברשותכם בכל יום. דיאטה בשיטת הנקודות מאפשר בניית תפריט דל קלוריות בלבד, וזו סיבה אחת לצורך בשימוש כל הנקודות. שימוש בפחות נקודות מהמותר משמעותה תזונה דלה מידי, וכישלון הדיאטה, מלבד לסיכון הבריאותי.

סיבה נוספת לשימוש בכל הנקודות היומיות שברשותכם היא שכל יום הספירה מתחילה מחדש. אי אפשר לצבור נקודות מיום אחד ליום הבא. בשיטת הנקודות, אם לא השתמשת בנקודות, הן הולכות לאיבוד.

שיטת הנקודות החדשה

שומרי משקל השיקו בשנת 2010 שיטת ניקוד חדשה. שיטת הנקודות החדשה של שומרי משקל לא שינתה את הרעיון המהותי שמאחורי הדיאטה, אבל כן שינתה, למשל, את הניקוד המוקצב לכל מאכל.

לפניכם השינויים העיקריים שנעשו לשיטת הניקוד.

  1. הניקוד של כל מאכל נקבע לפי כמה שהמאכל מזין

    מה שבעבר קיבל את השם "מאכלי בסיס" או "מאכלים משביעים" מקבל כיום את השם "מאכלי עצמה". כתוצאה, שיטת הניקוד מקנה עדיפות למאכלים עשירים בחלבון אבל דלים בשומן, ולכן בשרים ודגים מסוימים הפכו לבעלי ניקוד גבוה מאד בשל רמות השומן שבהם. כמו כן ניתן ניקוד נמוך יותר לדגנים מלאים, שומן לא רווי, וכו'.

    יש לקחת בחשבון, ושומרי משקל אף מסבירים זאת במפורש, שהסיבה לכך שמאכלים עשירים בחלבון משביעים יותר היא כי הגוף עובד קשה יותר בכדי לעכל מזון מסוג זה. מכנגד, לגוף קל יותר לעכל פחמימות ושומנים.

    אמנם כלל לא ברור שמה שקשה יותר לגוף גם בריא יותר לגוף...

  2. כל הפירות והירקות מקבלים ניקוד 0

    שינוי זה אינו כולל ירקות עשירים בעמילן, כגון תפו"א, תירס, שעועית, וכן גם אבוקדו.

  3. ניקוד יומי גבוה יותר

    הניקוד הממוצע עלה לקרוב ל 30 נקודות יומיות. על אף ששינוי זה הוא בעיקר תוצאה מהעלאת הניקוד למאכלים עצמם, יש כאן גם גורם פסיכולוגי חשוב. ההרגשה שיש בידכם 27 נקודות ולא 19 היא משמעותית. גם אם בפועל התפריט יישאר כפי שהיה.

  4. שיטת החישוב למתן הנקודות הימיות כבר לא נגישה דרך האינטרנט ואינה רשומה בספרים של שומרי משקל

    את הניקוד היומי אפשר לקבל רק בפגישת שומרי משקל, דרך האינטרנט לאחר הרשמה לתכנית שומרי משקל באתר הרשמי או בשימוש במחשבון הנקודות של שומרי משקל.

    (יש לציין שבאינטרנט ישנם אתרים רבים המאפשרים חישוב של הנקודות היומיות. חישובים אלו בנוים על שיטת הנקודות של שומרי משקל, ויכולים להוות אומדן. אמנם דיאטת הנקודות של שומרי משקל היא שיטה בלעדית ואם בוחרים להשתמש בה, עדיף ונכון לעשות זאת בתמיכת שומרי משקל, אם דרך האתר או קבוצת תמיכה).

  5. פעילות גופנית הופכת לנקודות

    פעילות גופנית רבה יותר מהפעילות הגופנית הבסיסית שעל פיה הוקצבו הנקודות שלכם, תקנה לכם נקודות יומיות נוספות לשימוש בדיאטה.

  6. יש עידוד לחרוג מהדיאטה

    נשמע מוזר, אבל אכן, על מנת לאפשר לכם להתמיד בדיאטה לאורך זמן רב יותר, ולא להתייאש מהקושי, שומרי משקל העלו את כמות נקודות התוספת השבועיות ל 49. גם נקודות אלו אי אפשר לצבור, וכל שבוע הספירה מתחילה מחדש. אבל בפועל, מותר לאכול עד 7 נקודות יותר ביום. (או את כל ה 49 ביום אחד, כאמור).

  7. בהמלצות לתזונה נכונה, שומרי משקל הוסיפו את הצורך בהגבלת סוכר ומלח






יעוץ תזונתי