דיאטת כרוב

מרק כרוב - מתכון בלעדי

מרק כרוב דיאטטי הוא הרכיב המרכזי בדיאטת כרוב. יש לזכור שדיאטת כרוב היא דיאטת כאסח וההרזיה נובעת מאיבוד נוזלים. לכן לאחר שבוע יש להפסיק את הדיאטה ואף לצפות להעלאה מחדש במשקל. דיאטת כרוב לא נועדה להורדה של ממש במשקל אלא למצב "חירום" שיאפשר הורדת כמה קילוגרמים לשם שמחה מיוחדת למשל, או לקראת התחלת דיאטה מאוזנת עם תזונה בריאה.

מרק כרוב דיאטטי מביא להרגשת שובע. מכנגד, אין לו טעם מהמם. לכן יש נטיעה לתבל אותו עם הרבה מלח או תבלינים שונים. כמות גדולה של מלח גורמת לגוף לאגור נוזלים, ואז מרק הכרוב עצמו, משביע אבל מונע הרזיה מהירה יותר.

מצד שני, תיבול לכיוון חריף, אפילו נטול מלח, יחזק את בעית הגזים שגורם מרק כרוב. יש לזכור שמרק כרוב יכול לגרום לגזים בעלי ריח רע בשל רמת הגפרית הגבוה שבכרוב.

מתכון מרק כרוב של תפריט דיאטה יעזור לכם לשפר במידה מסוימת את החסרונות שהזכרנו.

מרק כרוב - רכיבים

  • ראש כרוב אחד
  • 6 בצלים ירוקים
  • 3 פלפלים ירוקים
  • 4 גזרים
  • גבעול סלרי
  • 2 עגבניות
  • כף שמן זית
  • אבקת מרק בצל או עוף
  • 8-10 כוסות מי אורז

מרק כרוב - אופן הכנה

עדיף להשתמש בכחצי ראש כרוב, כאשר העלים החיצוניים עדיפים על הפנימיים.

יש לקצוץ את כל הירקות ו"לטגן" אותם בשמן זית. כמות שמן הזית לא ממש מספיקה לטיגון אבל יש להשתדל ולא להוסיף לכף השמן האחת. מכנגד, שמן הזית הרותח יעזור לעניין הגזים (כמו גם הגזר). באופן רגיל לא מומלץ לטגן עם שמן זית, ולכן השימוש בשן זית לטיגון עדיף רק לשבוע של דיאטת כרוב.

תחילה יש לטגן את הבצל, לאחר מכן להוסיף את הכרוב, הפלפל, הגזר והסלרי, ולבסוף את העגבניות. יש למעט בכמות אבקת מרק.

בגלל שדיאטת כרוב נמשכת שבוע בלבד, שווה להתאמץ ולהכין מרק כרוב במי אורז, ולא במים רגילים. מי אורז מכינים ע"י בישול אורז מלא ארוך במידה של 8 כוסות מים לכוס אורז. אין להוסיף מלח! לאחר בישול של כ 25 דקות, יש לסנן את המים, ובמים האלה להשתמש למרק הכרוב. אי אפשר לאכול את האורז בתקופת הדיאטה.

שימוש במי אורז יעזור להפוך את המרק כרוב למזין הרבה יותר מבלי לשנות את כמות הקלוריות שבדיאטה. מי האורז יעזרו להפחית את כמות הגזים, וגם לתת לכם יותר אנרגיה לקראת סוף הדיאטה כאשר אבדן הנוזלים והתזונה הלא מאוזנת של דיאטת הכרוב כבר גורמת עייפות וכאבי ראש.

יש לבשל את מרק הכרוב במשך שעתיים.




יעוץ תזונתי