דיאטת אטקינס

דיאטת סאות ביץ - הקדמה

דיאטת סאות ביץ פותחה על ידי הקרדיולוג האמריקני ארטור אגטסתון והדיאטנית מרי אלמון, תחילה כדיאטה לשיפור הבריאות של חולי לב. כתוצאה מההצלחה הרבה של הדיאטה, היא הפכה לדיאטת הרזיה.

ד"ר ארטור סבר שהדיאטות הנפוצות בארה"ב בתקופה, שנות ה 80, אשר התבססו על דיאטת דלת שומן, לא היו מוצלחות ואף הווה גורם לבעיות לב. לדבריו, הבעיה בהשמנה אינה בצריכת השומן עצמו, אלא בתפריט דיאטה שמאפשר החלפת מזון שומני בפחמימות אשר הגוף מעכל במהירות.

פחמימות אלו הופכות במהרה לסוכר בדם וגורמות לרעב וצורך בדברי מתיקה.

יש לך ספק או שאלה לגבי התפריט? צריכה עזרה בדיאטה? פשוט לעשות לייק ולשאול! באתר תפריט דיאטה אנחנו רוצים לעזור לך!

תפריט דיאטת סאות ביץ

תפריט דיאטת סאות ביץ פשוט בבסיסו: החלפת שומן טרנס ושומן רווי בשמון לא רווי, והחלפת פחמימות שניתן לעכל במהירות, בפחמימות שהעיכול שלהן אטי. ובמילים אחרות, פחמימות ממקורות לא מעובדים, כגון דגנים מלאים, קטניות וירקות.

הדיאטה מחולקת לשלושה שלבים:

  1. שבועיים ראשונים, בהם אסור לצרוך סוכר, פחמימות מעובדות, פירות וכן ירקות בעלי ריכוז גליקמי גבוה.
  2. שלב ב' מתחיל לאחר השבוע השני וממשיך כל עוד יש צורך בהורדה במשקל. בשלב זה כל הפירות והירקות מותרים, וכן חלק מהדגנים המלאים.
  3. השלב השלישי הוא תחזוקה, ובו אין איסורים או הגבלות, אלא עמידה בתזונה על פי עקרונות דיאטת סאות ביץ, דהיינו תזונה בריאה על בסיס מזון לא מעובד, ללא שומן רווי, ועשיר בדגנים מלאים.

שמה של דיאטת סאות ביץ נלקח מהמיקום שבו פעלה הקליניקה של הקרדיולוג, דהיינו באזור הדרומי של העיר מיאמי ביץ, שבמדינת פלורידה, ארה"ב.





יעוץ תזונתי